Privacy Policy

This privacy policy describes how we process information about you, including personal information and cookies, or “cookies”.

1. General information

This policy applies to the Website, operating at url: www.mateuszpiesiak.pl. The Operator of the Website and the Administrator of personal data is: PM Paweł Piesiak, 14/9 Łódzka Street, postal code: 50-521 Wrocław. Operator’s e-mail contact address: [email protected] The Operator is the Administrator of your personal data with regard to the data provided voluntarily on the Website. The Website uses personal data for the following purposes: Preparation, packaging, shipping of goods. The Service performs functions of obtaining information about users and their behavior in the following ways: Through voluntarily entered data in forms, which are entered into the Operator’s systems. By storing cookies (so-called “cookies”) in the end devices.

2. Selected methods of data protection used by the Operator

Sites for logging and entering personal data are protected in the transmission layer (SSL certificate). As a result, personal and login data entered on the site are encrypted on the user’s computer and can only be read on the target server. The Operator periodically changes its administrative passwords. In order to protect data, the Operator regularly makes security copies. An important element of data protection is the regular updating of all software used by the Operator to process personal data, which in particular means regular updates of software components.

3. Hosting

The Website is hosted (technically maintained) on the Operator’s server: cyberFolks.pl

4. Your rights and additional information about the use of data

In certain situations, the Administrator has the right to transfer your personal data to other recipients, if this is necessary for the performance of the contract concluded with you or for the fulfillment of obligations incumbent on the Administrator. This applies to such groups of recipients: postal operators, payment operators. Your personal data processed by the Administrator for no longer than it is necessary to perform the related activities specified by separate regulations (e.g. on accounting). With regard to marketing data, data will not be processed for longer than 3 years. You have the right to request from the Administrator:
access to personal data concerning you, their rectification, deletion, restriction of processing, and data portability. You have the right to object, with respect to the processing indicated in 3.3 c), to the processing of your personal data for the purpose of carrying out the legitimate interests pursued by the Administrator, including profiling, with the right to object not being exercisable if there are valid legitimate grounds for processing that override your interests, rights and freedoms, in particular the establishment, assertion or defense of claims.

You may complain about the Administrator’s actions to the President of the Office for Personal Data Protection, 2 Stawki Street, 00-193 Warsaw.

Providing personal data is voluntary, but necessary to operate the Service.

Activities involving automated decision-making, including profiling for the purpose of providing services under a concluded agreement and for the purpose of direct marketing by the Administrator, may be undertaken in relation to you.

Personal data is not transferred from third countries in terms of data protection regulations. This means that we do not send them outside the European Union.

In order to process orders of purchased goods, data may be transferred to cooperating entities:

Company under the name CupSell Sp. z o.o. with its registered office in Warsaw, address: Stawki 2A Street, (00-193), registered in the National Court Register – Register of Entrepreneurs under KRS number 0000513285, conducted by the District Court in Poznań, VIII Economic Department, using the assigned NIP number: 7792422363.

Recipients of your personal data may be:

a) providers of information systems and IT services who provide services to CupSell Sp. z o.o. to the extent necessary for the Company to provide services to you,

b) providers of accounting, service research, debt recovery, legal, analytical, marketing services to the Company.

c) postal operators and couriers

d) bodies entitled to receive your personal data under the law

5. Information in forms

The Service collects information voluntarily provided by the user, including personal information, if provided.

The Service may record information about connection parameters (timestamp, IP address).

The Service, in some cases, may record information to facilitate linking the data in the form with the e-mail address of the user filling out the form. In this case, the e-mail address of the user appears inside the url of the page containing the form.

The data provided in the form is processed for the purpose resulting from the function of the specific form, e.g. to perform the process of service request or business contact, registration of services, etc. Each time the context and description of the form clearly informs what it is used for.

6. Administrator’s Logs

Information of users’ behavior on the site may be subject to logging. This data is used to administer the site.

7. Relevant marketing techniques

The operator uses statistical analysis of site traffic, through Google Analytics (Google Inc. based in the USA). The operator does not transmit personal data to the operator of this service, but only anonymized information. The service is based on the use of cookies on the user’s terminal device. Regarding the information about user preferences collected by the Google advertising network, the user can view and edit the information resulting from cookies using the tool: https://www.google.com/ads/preferences/

8. Information about cookies

The Website uses cookies. Cookies (so-called “cookies”) are IT data, in particular text files, which are stored in the Service User’s terminal equipment and are intended for use on the Website. Cookies usually contain the name of the website they come from, the time they are stored on the terminal equipment and a unique number. The entity placing cookies on the Service User’s terminal equipment and accessing them is the Service operator.

Cookies are used for the following purposes:
– maintaining a session of the Website user (after logging in), thanks to which the user does not have to re-enter his/her login and password on each subpage of the Website;
– realization of the purposes specified above under “Important marketing techniques”;

The Website uses two main types of cookies: “session” (session cookies) and “permanent” (persistent cookies). “Session” cookies are temporary files that are stored on the User’s terminal device until the User logs out, leaves the website or shuts down the software (web browser). “Permanent” cookies are stored on the User’s end device for the time specified in the parameters of the cookies or until they are deleted by the User.

Web browsing software (Internet browser) usually allows the storage of cookies on the User’s terminal device by default. Users of the Website may change their settings in this regard. The web browser makes it possible to delete cookies. It is also possible to automatically block cookies Detailed information on this subject is contained in the help or documentation of the Internet browser.
Restrictions on the use of cookies may affect some functionalities available on the Website.

Cookies placed on the Website User’s terminal equipment may also be used by entities cooperating with the Website Operator, in particular this concerns companies: Google (Google Inc. based in the USA), Facebook (Facebook Inc. based in the USA), Twitter (Twitter Inc. based in the USA).

9. Cookie management – how to give and withdraw consent in practice?

1. If you do not want to receive cookies, you can change your browser settings. We stipulate that disabling cookies necessary for authentication processes, security, maintenance of user preferences may hinder, and in extreme cases may prevent the use of the websites
2. To manage your cookie settings, select the web browser you are using from the list below and follow the instructions:

Mobile devices:

Polityka Prywatności

Polityka prywatności opisuje zasady przetwarzania przez nas informacji na Twój temat, w tym danych osobowych oraz ciasteczek, czyli tzw. cookies.

1. Informacje ogólne

Niniejsza polityka dotyczy Serwisu www, funkcjonującego pod adresem url: www.mateuszpiesiak.pl
Operatorem serwisu oraz Administratorem danych osobowych jest: PM Paweł Piesiak, ul. Łódzka 14/9, kod pocztowy: 50-521 Wrocław.
Adres kontaktowy poczty elektronicznej operatora: [email protected]
Operator jest Administratorem Twoich danych osobowych w odniesieniu do danych podanych dobrowolnie w Serwisie.
Serwis wykorzystuje dane osobowe w następujących celach:
Przygotowanie, pakowanie, wysyłka towarów
Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
Poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów Operatora.
Poprzez zapisywanie w urządzeniach końcowych plików cookie (tzw. „ciasteczka”).

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

Miejsca logowania i wprowadzania danych osobowych są chronione w warstwie transmisji (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania, wprowadzone na stronie, zostają zaszyfrowane w komputerze użytkownika i mogą być odczytane jedynie na docelowym serwerze.
Operator okresowo zmienia swoje hasła administracyjne.
W celu ochrony danych Operator regularnie wykonuje kopie bezpieczeństwa.
Istotnym elementem ochrony danych jest regularna aktualizacja wszelkiego oprogramowania, wykorzystywanego przez Operatora do przetwarzania danych osobowych, co w szczególności oznacza regularne aktualizacje komponentów programistycznych.

3. Hosting

Serwis jest hostowany (technicznie utrzymywany) na serwera operatora: cyberFolks.pl

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje o sposobie wykorzystania danych

W niektórych sytuacjach Administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania zawartej z Tobą umowy lub do zrealizowania obowiązków ciążących na Administratorze. Dotyczy to takich grup odbiorców:
operatorzy pocztowi
operatorzy płatności
Twoje dane osobowe przetwarzane przez Administratora nie dłużej, niż jest to konieczne do wykonania związanych z nimi czynności określonych osobnymi przepisami (np. o prowadzeniu rachunkowości). W odniesieniu do danych marketingowych dane nie będą przetwarzane dłużej niż przez 3 lata.
Przysługuje Ci prawo żądania od Administratora:
dostępu do danych osobowych Ciebie dotyczących,
ich sprostowania,
usunięcia,
ograniczenia przetwarzania,
oraz przenoszenia danych.
Przysługuje Ci prawo do złożenia sprzeciwu w zakresie przetwarzania wskazanego w pkt 3.3 c) wobec przetwarzania danych osobowych w celu wykonania prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Administratora, w tym profilowania, przy czym prawo sprzeciwu nie będzie mogło być wykonane w przypadku istnienia ważnych prawnie uzasadnionych podstaw do przetwarzania, nadrzędnych wobec Ciebie interesów, praw i wolności, w szczególności ustalenia, dochodzenia lub obrony roszczeń.
Na działania Administratora przysługuje skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne do obsługi Serwisu.
W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane czynności polegające na zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu prowadzenia przez Administratora marketingu bezpośredniego.
Dane osobowe nie są przekazywane od krajów trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych osobowych. Oznacza to, że nie przesyłamy ich poza teren Unii Europejskiej.
W celu realizacji zamówień zakupionych towarów, dane mogą być przekazywane podmiotom współpracującym:

Spółka pod firmą CupSell Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, adres: ul. Stawki 2A, (00-193), wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego – Rejestru Przedsiębiorców pod numerem KRS 0000513285, prowadzonego przez Sąd Rejonowy w Poznaniu, VIII Wydział Gospodarczy, posługująca się nadanym numerem NIP: 7792422363.

Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych mogą być:
a) dostawcy systemów informatycznych oraz usług IT, którzy świadczą usługi na rzecz CupSell Sp. z o.o. w zakresie niezbędnym do świadczenia usług przez Spółkę na rzecz Pani/Pana,

b) podmioty świadczące na rzecz Spółki usługi księgowe, badania jakości obsługi, dochodzenia należności, usługi prawne, analityczne, marketingowe

c) operatorzy pocztowi i kurierzy

d) organy uprawnione do otrzymania Pani/Pana danych osobowych na podstawie przepisów prawa

5. Informacje w formularzach

Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, o ile zostaną one podane.
Serwis może zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP).
Serwis, w niektórych wypadkach, może zapisać informację ułatwiającą powiązanie danych w formularzu z adresem e-mail użytkownika wypełniającego formularz. W takim wypadku adres e-mail użytkownika pojawia się wewnątrz adresu url strony zawierającej formularz.
Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza, np. w celu dokonania procesu obsługi zgłoszenia serwisowego lub kontaktu handlowego, rejestracji usług itp. Każdorazowo kontekst i opis formularza w czytelny sposób informuje, do czego on służy.

6. Logi Administratora

Informacje zachowaniu użytkowników w serwisie mogą podlegać logowaniu. Dane te są wykorzystywane w celu administrowania serwisem.

7. Istotne techniki marketingowe

Operator stosuje analizę statystyczną ruchu na stronie, poprzez Google Analytics (Google Inc. z siedzibą w USA). Operator nie przekazuje do operatora tej usługi danych osobowych, a jedynie zanonimizowane informacje. Usługa bazuje na wykorzystaniu ciasteczek w urządzeniu końcowym użytkownika. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/

8. Informacja o plikach cookies

Serwis korzysta z plików cookies.
Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
utrzymanie sesji użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
realizacji celów określonych powyżej w części „Istotne techniki marketingowe”;
W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu wykorzystywane mogą być również przez współpracujące z operatorem Serwisu podmioty, w szczególności dotyczy to firm: Google (Google Inc. z siedzibą w USA), Facebook (Facebook Inc. z siedzibą w USA), Twitter (Twitter Inc. z siedzibą w USA).

9. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

  1. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Zastrzegamy, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www
  2. W celu zarządzania ustawienia cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

    Urządzenia mobilne: